Voorts

VW T5 camper Parkenhide Gert met slaaphefdak

Kampeerauto's hebben een bijzondere status

Technisch zijn het meestal bedrijfswagens die echter voldoen aan de eisen voor personenauto's; d.w.z. de eisen die gelden op het moment van ingebruikname. Nieuwe kampeerauto's voldoen dan ook aan de laatste eisen en die zijn veel strenger dan de eisen die in het verleden golden. Dit betreft b.v. de zitplaatsen. In de Parkenhide is de achterbank goedgekeurd in de VW T5, mits deze op de juiste wijze is gemonteerd; n.l. zoals de fabrikant van de bank het goedgekeurd heeft gekregen. Iedere bank wordt dan ook gecertificeerd voor de specifieke bestelauto waarin hij wordt gemonteerd. Wel zijn daar varianten in mogelijk. Zo kunnen we een langer bed leveren door de bank wat verder naar voren te monteren. Het tussenframe dat in de vloer verwerkt zit is dan wat langer. Kortom: een speciale bedlengte kan alleen bij een nog te bestellen bank.

Fiscaal zijn kampeerauto's personenwagens. Dat betekent dat na ombouw van de bestelauto naar kampeerauto BPM betaald moet worden. Die BPM wordt niet berekend over het kampeerinterieur, dus is t.o.v een gewone personenauto relatief laag. Dat het veel geld is komt door de prijs van de basiswagen met zijn auto-eigen extra's als airco, metallic lak enz. Bij de Parkenhide houden we de prijs relatief laag door bij de voorraadauto's alleen die extra's mee te bestellen die naar ons idee echt nodig zijn. Daarom hebben voorraadauto's geen metallic lak, bumpers in kleur, maar wel airco en meestal cruisecontrol. 

Belastingvoordeel

Als u dan al dat geld hebt uitgegeven, dan is er toch nog voordeel te halen: het kwarttarief voor de motorrijtuigenbelasting. Die krijgt U niet automatisch, maar moet worden aangevraagd.

Afschrijving

Nog een voordeel is dat een kwaliteits buscamper minder afschrijft dan een personenauto in dezelfde prijsklasse. Heeft u interesse? Ga dan naar onze VW T5 camper kopen of de VW camper huren pagina.