Over ons

Portret van Roel en Erna van der Kant, Parkenhide bouwers

Parkenhide bouwers

Wij zijn Erna en Roel van der Kant en wij zijn idolaat van compacte buscampers. In onze studentijd trokken we met Fiat minibusje met zes man kamperend door Noorwegen. Het busje hadden we zelf van extra banken voorzien en een groot imperiaal voor de bagage. We dachten hiermee uniek te zijn, maar nee hoor: onderweg ontmoetten we een groepje Fransen met net zo'n busje. In die tijd was Roel onderwijzer en Erna studeerde voor lerares handenarbeid en kunstgeschiedenis. Eenmaal een jong gezin leek ons zo'n minihuisje op wielen ideaal om mee rond te trekken. Een Volkswagen Joker vonden we veel te duur; zoiets moest goedkoper kunn en als je best handig bent. We kochten een bus en een Reimo inbouwpakket en Roel ging in zijn vrije tijd aan de slag. Hij genoot er van en vond allelei handige en mooie oplossingen. Toen de bus klaar was kondigde ons derde kind zich aan en kon deze bus beter verkocht worden.

Van der Kant Zwerfauto's

Daarvoor in de plaats kwamen twee VW T3 bussen en een inschrijving bij de Kamer van Koophandel: Van der Kant Zwerfauto's; destijds in Lelystad. De volgende bus was de groene T3 die onlangs weer eens langs kwam. Deze werd niet meer met een pakket ingebouwd, maar naar eigen inzicht vanuit camperbouwplaat. Het DNA van Parkenhide zat daar ook al in: veel ruimte, voorstoel ver naar achteren en goede ventilatie. Vanuit plaat kun je dus alles bouwen; "naar wens van de klant" werd het credo. Maar meer dan je aan uren in een jaar kunt werken kun je niet maken, dus verkochten we vanaf 1990 fabrieks buscampers van La Strada en verhuisden we een paar jaar later naar een speciaal voor ons gebouwd bedrijfspand in Lelystad. Hobbie was het toen niet meer, maar we werkten nog steeds met veel plezier. In 2006 ontviel La Strada ons; we besloten kleiner te gaan en vestigden ons in Kampen.

Parkenhide

Wat we ooit eerder van plan waren: een eigen model op basis van de Volkswagen Transporter hebben we opnieuw opgepakt de "Parkenhide". Het werd een korte wielbasis met de traditionele indeling, met goede kampeereigenschappen en natuurlijk prima voor dagelijks gebruik. Ruim, eenvoudige bediening, extra zitplaatsen op een comfortabele achterbank, direct stahoogte, zuinige dieselmotor en een concurrerende prijs zijn de uitgangspunten. Tegenwoordig kunt u bij ons een Parkenhide VW T5 camper kopen en een VW camper huren.

Om onze "Park en Hide" te testen namen we deel aan de Oranje Trophy 2014. Met onze "Ot" reden we van New York naar Rio de Janeiro.
 

Scroll door " NIEUWS" voor korte berichtjes over deze reis. Het filmpje hieronder is opgenomen onderweg in Costa Rica.