Kwarttarief motorrijtuigenbelasting

VW T5 camper Parkenhide Pim RDW goedgekeurd

Belastingvoordeel camper

Om in aanmerking te komen voor het z.g.n. "kwarttarief" voor de houderschapsbelasting moet uw camper voldoen aan de inrichtingseisen zoals de belastingdienst die aan een kampeerauto stelt. De vermelding "kampeerauto" bij uw kenteken is dus niet voldoende. Het kwarttarief moet u zelf aanvragen. Hiertoe downloadt u het aanvraagformulier op de site van de Belastingdienst. U tekent ervoor dat Uw camper aan de eisen voldoet en als gunst krijgt u dan het kwarttarief toegekend. 
Hieronder de lettelijke tekst van de dienst motorrijtuigenbelasting.

Voorwaarden bijzonder tarief kampeerauto (camper)
Voor kampeerauto’s moet het tarief van personenauto’s worden betaald.
Alleen als uw kampeerauto voldoet aan de volgende voorwaarden, hoeft u minder te betalen:

  • De binnenruimte is ingericht voor het vervoer en verblijf van personen.
  • De binnenruimte heeft een vaste kook- en slaapgelegenheid.
  • De auto voldoet aan de inrichtingseisen voor kampeerauto’s.

U vindt deze eisen aan ombouw en inrichting op www.belastingdienst.nl. 
Bel voor meer informatie de BelastingTelefoon Auto: 0800 -0749.
Het bijzonder tarief voor kampeerauto’s is een kwart van de motorrijtuigenbelasting die u moet betalen voor personenauto’s (kwarttarief).
Voor kampeerauto’s die bedrijfsmatig worden verhuurd, betaalt u, als verhuurder of als huurder, de helft van de motorrijtuigenbelasting voor 
personenauto’s (halftarief). 
Let op! 
Stuur bij dit verzoek foto’s mee waarmee u kunt aantonen dat uw camper voldoet aan de voorwaarden. De vermelding ‘kampeerauto’ bij Uw kenteken is gedaan door de RDW. Dit is niet voldoende om in aanmerking te komen voor het bijzonder tarief. Uw kampeerauto moet namelijk voldoen aan de eisen van de belastingdienst. Wat deze eisen zijn leest U onder "inrichtingseisen".

Als de camper eerder het kwarttarief heeft gehad, dan is voor de volgende eigenaar een telefoontje naar de dienst motorrijtuigenbelasting doorgaans voldoende.

Laag wegenbelastingtarief

Voordeel van de Parkenhide is zijn lage gewicht en dus lage wegenbelastingtarief. Handig om te weten bij het VW T5 camper kopen! Ook voor een VW T5 camper huren bent u bij ons aan het juiste adres.